sreda, 10. december 2014

Limberkova fešta


Če začnem lepo slovensko, je Gorniški klub Limberk imel prednovoletno srečanje. Lahko pa povem tudi bolj po domače. Imeli smo fešto in imeli smo se prav lepo. Ker pri meni velja, da ima slika prednost pred besedo. Naj vas ne čudi, če ne boste zasledili kakšnih globokih misli in imen oseb na fotografijah, ker jih, če odkrito priznam, niti ne poznam še vseh. In ker ne bi rad, da se kdo počuti zapostavljen ali pozabljen, bi rad samo okvirno prikazal, kako lepo smo se imeli, vse ostalo pa pustimo danes ob strani.



Vsi, ki spremljamo internetno stran, se prav z veseljem zapodimo v foto galerijo pogledati, kako je turo videl fotograf. "Glavna krivca" za galerijo sta nam tudi na srečanju pokazala tiste najzanimivejše fotke letošnjega leta, samo tale šmentana tehnika...


Za Skalaško himno je poskrbel "Trio Limberk"...


Navzoče je najprej pozdravil tajnik društva.


Besedo je, kot se spodobi, predal predsedniku.


Kar zanimivi smo, takole lepo oblečeni :-)


Dobili smo tudi novega člana... (no pa nisem več najmlajši...)


Potem pa šok. Vsi smo pričakovali Miklavža, v sobo je prišel pa ... ja, Božiček je prišel. Prinesel je nov trak za prapor, novo zastavo, pa brez besed, tako iz nenada kot je prišel, tudi izginil.


Pa ne za dolgo. Prav hitro je prišel nazaj, tokrat precej obložen. Iz tiskarne je prinesel še čisto sveže natiskane Zbornike tur za leto 2015. Navdušenje je bilo res veliko.

Sledi predstavitev nove zastave in traku za prapor.


Zastava je takoj zasedla častno mesto. Deležni smo bili tudi zelo dobre večerje, ki sem jo rajši pojedel kot fotografiral.


Ko smo že mislili, da je letos Božiček prevzel njegov posel se je pojavil. Miklavž, v vem svojem sijaju. Malo nas je pohvalil, malo tudi okregal, saj se tisti njegovi lepi knjigi res nič ne izmuzne.


Čeprav na sliki mogoče ni videti je koš ogromen in v njem darila za vse nas.


Najprej je razdelil šibe. Ženskam. Ja, mi smo tudi tako mislili pa ni bilo prav. Niso bile one poredne, ampak da bodo vzgajale nas, možke. Se mu vidi, da je že star. Kljub tisti lepi knjigi je vse pomešal. Vzgajati možke...!


Ko mu je šib končno le zmanjkalo je začel deliti čokoladne Miklavže in Hudičke. Miklavža so dobili pridni, Hudobce pa malo manj pridni. Spet je vse zmešal...


 Izgledajo pa tile rdeči kosmatinci precej bolj možati, kot pa Miklavž. Po moje smo jih zato dobili možki.


Da ne bo kdo mislil, da je Miklavž samo eden...


Na koncu nam je Miklavž razdelil še nekaj vitaminčkov, da bomo lahko hodili in nove zbornike, da bomo vedeli kod hoditi.


Zahvala in pohvala članov zaslužnih, za izdajo knjižice, ki bo drugo leto sigurno ena bolj branih na tržišču.


Za ta predpraznični čas se spodobi tudi obdarovati drug drugega. Ker smo pač planinci, smo to obdarovanje malo nadgradili in darila žrebali. Seveda smo bili na koncu vsi srečni in veseli. Toliko daril v enem večeru ne vem, če sem že kdaj dobil.


Veselje je bilo nepopisno...


Za konec nam je Miklavž prinesel pokazati še novo majico, ki naj bi jo pa v kratkem prinesel še tretji dobri mož. Morate priznati, da majica na našem, lokalnem manekenu odlično izgleda.


Kot ste verjetno opazili, je bila tale reportaža zložena bolj tako, za hec. December naj bi bil veseli mesec in  ta večer, je prav tak tudi bil. Vsem članom, ki to že ste, vsem, ki to še niste , pa še boste in vsem tistim članom, ki to nikoli ne boste, želim veliko sreče in zdravja v prihajajočem letu, čimveč prehojenih poti in veliko lepih razgledov!
Vsi, ki ste bili zraven, lahko spodaj še kaj pokomentirate, vsi tisti, ki vas pa ni bilo zraven pa tudi lahko komentirate, vprašate, če vas kaj zanima, ali pa vsaj pohvalite koga, ki vam je bil na fotografijah še posebno všeč.

Ni komentarjev:

Objavite komentar