sobota, 6. februar 2016

Jerebikovec 1593 m

Danes smo začeli s programom za usposabljanje prostovoljnih gorniških vodnikov Slovenskega gorniškega kluba Skale. Udeležili smo se ga tudi člani GK Limberk. Usposabljanje se je začelo z enodnevno preizkusno turo. Vodili so nas vodniki iz GK Limberk.
Pred sončnim vzhodom smo se zbrali v Mojstrani in se odpravili proti 1593 m visokemu Jerebikovcu. Načrt za današnji dan je bil osvojitev vrha, sestop in ledno plezanje na ledeni steni. Ker so bile temperature previsoke, smo se morali lednemu plezanju odpovedati, saj je bilo ledu premalo, pa še zelo se je krušil. Kljub temu, smo bili tečajniki zadovoljni z izkupičkom dneva. Po jutranji zadržanosti, saj smo si bili nekateri popolni tujci, je na vrhu vladalo že prav prijetno vzdušje. Vrh smo osvojili vsi udeleženci. K popolnemu dnevu je pripomoglo tudi čudovito vreme in ravno toliko snega, da smo lahko za sestop preizkusili tudi dereze, ki sem jih vsaj jaz, imel danes prvič na nogah.
Kljub sproščenemu vzdušju in občutku, da smo na eni tistih, "navadnih" sobotnih tur, smo dobili kar nekaj koristnih in poučnih informacij, oziroma zgledov, kako naj bi zgledalo vodenje dokaj raznolike skupine. Moje osebno mnenje je, da so se fantje iz Limberka zelo dobro odrezali. Zavedam se, da bomo morali osvojiti še veliko tehničnega znanja, da bomo lahko rekli, da smo gorniški vodniki. Danes smo videli, da je to, da se znaš približati skupini in jo kljub različnim karakterjem ljudi, njihove fizične pripravljenosti, različnim težavam na poti, ki so lahko predvidljive ali pa tudi ne, varno pripeljati skupino na vrh in tudi nazaj v dolino, velikokrat prava umetnost.



Pa še nekaj dokazov, da smo se imeli lepo!














Ni komentarjev:

Objavite komentar